top of page
Search
Writer's pictureMojca Tavčar

💞 Regenerativna aroma joga v Društvu Pot srca 💞

Regenerativna aroma joga je odlična priložnost, da se odklopimo od hitrega vsakdanjika in umirimo svoje misli in telo. Namen regenerativne aroma joge je globinska sprostitev in obnovitev telesa, uma in duha. Uporablja se pripomočke (kocke, trakove, odeje, bolsterje), ki popolnoma podprejo telo in se tako lahko zares sprostimo, saj ne rabimo nobene mišične aktivnosti, z usmerjenim dihanjem pa lahko odložimo naše misli.


Z uporabo arome eteričnih olj med vadbo se učinki regenerativne joge še poglobijo.

V statičnem položaju, v katerem se razgibamo in hkrati sprostimo napetosti, ostajamo od 3 do 5 minut, v njem pa pozornost usmerjamo navznoter. Tako postajamo prisotni v sedanjem trenutku, tukaj in sedaj, in vzpostavljamo globlji stik s samim seboj. Ker sprostimo telo in um, ki dobesedno postaneta mehkejša, ustvarimo prostor, da ponovno stopimo v stik tudi z našimi notranjimi kvalitetami sočutja in razumevanja sebe in drugih. Tako naše življenje postane bolj sproščeno, umirjeno in srečno.


Regenerativna joga spodbuja uravnavano delovanje simpatičnega in parasimpatičnega živčnega sistema, kar ugodno vpliva na uravnovešeno delovanje vseh notranjih organov in celega organizma.


Glavni učinki regenerativne vadbe so: - povečana fleksibilnost - globoka sprostitev telesa, uma in duha - umiritev uma - povečana sposobnost za samozdravljenje - uravnovešanje živčnega sistema - okrepitev imunskega sistema - uravnovešanje čustev - izboljšanje psihofizičnega počutja in čustvenih stanj - razvijanje kvalitet sočutja in razumevanja sebe in drugih.

Regenerativno jogo smo obogatili z aromami eteričnih olj, katerih učinki so hitri in močni, saj skozi dihalne poti hitro prodrejo do naših možganskih centrov, ki takoj začnejo proizvajati hormone, ti pa vplivajo na naše počutje. Raziskave kažejo, da so sledi eteričnih olj po vdihovanju ali nanosu na kožo v našem krvnem obtoku prisotni že po nekaj minutah. Prav tako dokazano eterična olja vplivajo na naše dobro počutje in sprostitev, in sicer zaradi hormonov, ki jih ob njihovem vplivu naš organizem prične nemudoma sproščati.


Najpomembnejši učinki eteričnih olj so: - večja jasnost uma - lajšanje stresa in tesnobnosti - spodbujanje počitka - pomirjanje mišic in sklepov

- podpora imunskemu sistemu.


Predznanje joge za vadbo regenerativne aroma joge ni potrebno, saj položaje in uporabo pripomočkov prilagajamo vsakemu posamezniku in njegovemu telesu. Vsi pripomočki so v studiu, zato s seboj ne potrebuješ ničesar.


Redna vadba AROMA REGENERATIVNE JOGE v novi sezoni bo po dogovoru, prva delavnica pa že 19.10. ob 19.00 do 21.00! ✨💞


Lahko se odločiš tudi za individualno uro regenerativne aroma joge, kjer vadbo prilagodimo prav posebej tvojemu telesu, tvojim potrebam in seveda tvojemu urniku.

Izkušnja udeleženke: "Moja izkušnja je bila zelo lepa. Tako kot si obljubila, sem se globoko sprostila, vame se je naselila blagodejna spokojnost telesa in uma, ki me je držala še cel vikend. Zelo všeč mi je bilo, kako si opisala, da si pri izdihu namenimo dodatni čas, da se misli umirijo in odložijo. Sama to počnem ampak nisem nikoli znala tako lepo opisat. Sami položaji pa krasno podprti, res sem začutila zakaj se tej jogi reče regenerativna joga- mislim, da zelo dobro opiše stanje, ki ga vzpostavlja. Menim, da je odlična kot redna vadba za ljudi, ki so izčrpani in res potrebujejo odklop, pa kot občasna za vse ostale. Hvala ti Mojca za lepo in koristno izkušnjo!" (Manja)


Dobrodošli! ✨💞


Prijave na: drustvopotsrca@gmail.com ali www.potsrca.si Informacije: 041 821 401


Lahko tudi všečkaš našo FB stran: https://www.facebook.com/drustvopotsrca/


Postanimo najboljša verzija sebe in zasijmo z vsem svojim žarom! ✨


✨💞💞💞✨





9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page